Volg ons

Gratis Qarc-toetje!

Doordat Kaasboerderij de Hooiberg de winnaar is bij de Gouden Kaasplak krijg je tot aan Pasen een gratis Qarc toetje als je 750 gram winnende kaas koopt bij Kaasboerderij de Hooiberg in Bladel!

Zie hieronder het persbericht van boerenkaas.nl

Kaasboerderij De Hooiberg (Bladel) winnaar Gouden Kaasplak Boerenkaas Cum Laude
De Gouden Kaasplak trofee Boerenkaas Cum Laude van 2013 voor de aller-lekkerste Goudse Boerenkaas gaat naar Kaasboerderij De Hooiberg uit Bladel. Cum Laude gaat om de verkiezing van de lekkerste Boerenkazen en van andere zuivel die echt op de boerderij bereid is. De smaak van de winnende Goudse Boerenkaas van de familie Meijer van Kaasboerderij De Hooiberg is volgens de jury van smaakdeskundigen mooi in balans, spannend en karaktervol, nootachtig en met een prettig zuurtje, lekker tintelend en met een cacaoachtig bittertje. De geur is prachtig en de Boerenkaas is heerlijk smedig. Deze kaas kijkt je aan met mooie ogen die je dwingen om te blijven eten. Ook in de technische keuring scoorde deze Boerenkaas met 96 punten zeer hoog.

Kaasboerderij De Hooiberg is gevestigd in Bladel. In 2008 en 2010 stond de familie Meijer van De Hooiberg ook al op het podium omdat zij bij de beste vijf scoorden in de hoofdcategorie Goudse Boerenkaas. Ook behaalden zij in 2010 de maximale score van 100 punten bij een regionale kaaskeuring in Zuid-Nederland. En vorig jaar nog, in 2012, won de familie Meijer Cum Laude in de categorie Oude Goudse Boerenkaas. Een bedrijf dus dat tot de absolute top behoort met hun Goudse Boerenkaas.

Dit jaar waren er maar liefst 140 deelnemende producten van de boerderij. De kazen zijn op 11 maart jl. door professionele kaastechnologen beoordeeld op geur en smaak, maar ook op aspecten als uiterlijke verzorging, doorsnede en consistentie. Vervolgens zijn alle kazen en alle deelnemende zuivelproducten op 12 maart in een uitgebreide proeverij een dag lang door 30 smaakdeskundigen beoordeeld op geur en smaak.

Een overzicht van alle winnende boeren in de Cum Laude verkiezing 2013: Goudse Boerenkaas:

1. Kaasboerderij De Hooiberg (Bladel) 2. Mts Van Blokland (Biddinghuizen) 3. Gebr. J en R v.d. Plas (Sassenheim) 4. VOF de Wit “Houtdijk” (Kamerik) 5. Mts Verweij (IJsselstein