Volg ons

Inkuilen en kwark voor bij de high tea!

Vandaag is het eerste gras weer ingekuild. Dit is nodig zodat de koeien in de winter ook voldoende voer hebben.

Maar hoe gaat dat in zijn werk?
Allereerst moet het gras lang genoeg zijn om gemaaid te kunnen worden. Daarna moet het drogen en geduind worden; het gras wordt door elkaar geschud zodat het nog beter kan drogen.
Als het gras van het land gehaald is, wordt het verzameld en wordt er een kuil gevormd. Deze wordt goed aangereden en luchtdicht afgedekt met plastic. Wij kiezen ervoor om de graskuilen van zand te voorzien met hierop gras. Zo blijft de kuil luchtdicht. Een andere mogelijkheid is het gebruik van autobanden op het plastic.

Tussen het inkuilen en het voeren gebeurd er nog een proces in de kuil; de melkzuurbacterien zetten suikers in de kuil om naar melkzuur. Dit zorgt ervoor dat het gras goed geconserveerd blijft en de koeien een smakelijke maaltijd krijgen in de winter!

Dan nog even een update met betrekking tot ons assortiment;
Sinds deze maand hebben we Qarc cupjes voor bij de high tea. Deze cupjes bestaan uit twee lagen kwark en garnering. Op de foto zie je een cupje met een laag limoen kwark en daarbovenop een laag sinaasappelkwark. Gegarneerd met pure chocolade en amandelschaafsel. Benieuwd? Ga dan eens langs bij de Kruidkamer in Bladel, daar worden ze geserveerd met een heerlijk kopje thee!