Volg ons

Nieuwe producten toegevoegd aan het QARC assortiment

Vanaf deze week vind je naast de verschillende QARC varianten ook 3 nieuwe producten in de schappen; 2 soorten standyoghurt en hangop.
P1070575

De meeste yoghurts in het schap zijn roeryoghurts; deze yoghurt kun je direct uit het pak schenken. Om deze yoghurt te maken wordt melk gepasteuriseerd en weer afgekoeld naar 20 graden, waarna een yoghurtcultuur toegevoegd wordt. De melk moet nu 20 uur op deze temperatuur blijven staan om yoghurt te worden. De yoghurt wordt geroerd en erna afgevuld.

Bij standyoghurt wordt de melk ook gepasteuriseerd en erna afgekoeld tot ruim 40 graden. De yoghurtcultuur wordt toegevoegd en daarna wordt de melk direct afgevuld in potten. Deze gaan voor 4-6 uur een broeikast in, waar het ook ruim 40 graden is. In deze tijd wordt de yoghurt dik; je kunt er zelfs je lepel rechtop in zetten. Je schept de yoghurt dus uit de verpakking in plaats van dat je deze kunt schenken. Het lijkt qua dikte een beetje op griekse yoghurt, maar de standyoghurt is minder vet (4% vet ipv 10% vet).

De melk die we gebruiken voor onze standyoghurts en hangop wordt direct na het melken verwerkt. De melk wordt niet afgeroomd naar het standaard vetpercentage van 3.6%. Hierdoor varieert het (natuurlijk) vetpercentage tussen de 3,9 – 4,6%. Dit zorgt voor een heerlijke romige yoghurt. We maken twee soorten standyoghurts; bigarde standyoghurt en traditionele standyoghurt.

BIGARDE STANDJOGURT
Aan de melk worden acidophilus en bifidum bacteriƫn toegevoegd naast de yoghurtcultuur. De bacteriƫn zorgen voor rechtsdraaiend melkzuur en voor een heerlijke milde yoghurtsmaak.
qarc_volle_jogurt_bigarde_stand

TRADITIONELE STANDJOGURT
Aan de melk wordt een traditionele yoghurtcultuur toegevoegd die zorgt voor de typische friszure smaak van yoghurt.
qarc_volle_jogurt_traditionele_stand

HNGOP
We maken hangop door de standyoghurt op te hangen in fijne doeken. Hierdoor dikt de yoghurt in en krijg je een heerlijk romig toetje. Helemaal lekker als je de hangop met verse vruchten mengt!
qarc_hngop