Volg ons

Week van de smaak & Opening markt Hapert

Deze week is het de week van de smaak! Ook Qarc doet daar aan mee, voor Meander verzorgen wij een heerlijk streektoetje.

We zijn aan de slag gegaan en hebben gekozen een heerlijke hangop te maken. Deze vermengen we met aardbeien uit Helmond, van de Brandevoortse Hoeve. 100 % streektoetje dus!

Meander schrijft:

Vanaf maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober vindt de Week van de Smaak plaats. Dit is het jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding extra onder de aandacht wordt gebracht. Meander heeft als invulling van deze week gekozen voor speciale Brabantse gerechten. Brabantse pot dus. Iedere provincie heeft zo zijn eigen karakter, gewoontes, tradities en niet te vergeten gerechten en lekkernijen. Vaak zijn die laatste twee in de vergetelheid geraakt. Meander heeft producten uit de regio geselecteerd. Een voorbeeld hiervan is de Kempische Hangop. Een overheerlijk handgemaakte yoghurtproduct met een authentieke zuivelsmaak rechtstreeks van de boer uit Bladel (www.qarc.nl). De aardbeien voor de hangop komen uit Mierlo.

Daarnaast staan we aanstaande zondag op de markt ter ere van de opening van de markt in Hapert. Samen met nog 5 ondernemers uit de Kempen presenteren we dan een streekdienblad! Je kan zondag van 12:00-17:00 alle lekkernijen uit dit pakket komen proeven; heerlijke scones, ambachtelijke kaas, chocolaatjes, wraps en natuurlijk Qarc! Tot dan!?