Ons bedrijf

Roel en Leonie wonen samen met hun drie dochters op de boerderij in Bladel. Zij zijn de derde generatie die hier wonen en werken. Iedere dag helpt Wim, vader van Leonie, nog mee op de boerderij. Onze boerderij ligt op landgoed Ten Vorsel in Bladel. Hier werken wij dagelijks aan de beste echte boeren zuivelproducten.

Het begon in 1970…

met de melkveehouderij van de familie Van Zuilichem. In dat jaar vertrokken Cor en Dirkje van Zuilichem van Hilvarenbeek naar Landgoed Ten Vorsel in Bladel en zetten daar hun gemengde boerenbedrijf voort. In 1993 is het bedrijf overgenomen door zoon Wim en zijn vrouw Mieke. Het bedrijf is langzaam doorgegroeid tot 75 melkkoeien op 45 ha land.

in 2012 startte Leonie, dochter van Wim en Mieke met Qarczuivel

Geïnspireerd door zomerwerk bij boerderijen in Denemarken en Noorwegen, waar zuivelproducten van eigen melk werden gemaakt. Hier is haar passie voor zuivelproducten ontstaan. Thuis is ze in de keuken aan de slag gegaan met het maken van verschillende zuivelproducten. Na twee jaar testen en verbeteren startte de verkoop op streekmarkten en lokale winkels.

Daarna…

In 2017 heeft Leonie samen met partner Roel de oude kalverstal en hooischuur omgebouwd tot zuivel productieruimte. Hier maken we nu dagverse zuivel van onze eigen weidemelk. In 2019 is de productieruimte FSSC22000 gecertificeerd.

In 2021 zijn we samengegaan...

met de boerderij van de familie Geenen, onze buren. Samen runnen we nu het melkvee- en jongveebedrijf Ten Vorsel met 120 koeien en 75 stuks jongvee. We zijn een grondgebonden bedrijf met 70 ha grond dat rond de boerderij op Landgoed Ten Vorsel ligt. De koeien staan in een vrijloopstal en hebben maar liefst 18m2 ruimte per koe. Gedurende het weideseizoen hebben de koeien ook de keus om naar de wei te gaan.

 

Nu maken we onze echte boerderijzuivel voor retail, zorg en maaltijdboxen

We werken op kleine schaal en bewerken onze melk nooit onnodig. Dit zorgt voor de rijke smaak van onze producten. We maken onze producten alleen op bestelling, niet op voorspelling. Dit zorgt voor zo min mogelijk verlies van waardevolle producten en grondstoffen. We werken alleen samen met afnemers die direct in contact staan met de consument, zodat de keten van koe tot de consument zo kort mogelijk is.