Op uitnodiging van Zorg in Oktober aan de slag met eiwitrijke shakes!

Afgelopen week heeft Leonie op uitnodiging van Cor Maas meegedacht bij de aftrap van het project ‘alternatieve eiwitrijke voeding’ binnen Zorg in Oktober.

Eiwitrijke voeding speelt een cruciale rol bij het herstel en de gezondheid van ouderen die ziek zijn of moeten herstellen. Eiwitten zijn essentiƫle bouwstenen voor het lichaam, die helpen bij het behoud en de opbouw van spiermassa, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van wondgenezing. Naarmate we ouder worden, neemt de spiermassa af en wordt het herstelvermogen verminderd. Daarom is het voor ouderen van vitaal belang om voldoende eiwitten te consumeren.

Door ervoor te zorgen dat ouderen voldoende eiwitten binnenkrijgen, kan hun hersteltijd verkort worden, kunnen complicaties verminderd worden en kan hun algehele gezondheid verbeterd worden.

Na de inleiding over het belang van eiwitrijke voeding voor ouderen zijn we aan de slag gegaan met recepturen voor een shake die op de afdelingen gemaakt zouden kunnen worden.

Naast de eigen gemaakte shakes, zijn ook de verschillende eiwitrijke vruchtenshakes van Qarczuivel geproefd. Deze shakes zijn ontwikkeld in samenwerking met ziekenhuizen en bevatten 7,4 gram eiwit per 100 gram.

Zie onze assortimentspagina
https://qarczuivel.nl/producten/aardbeienshake/ voor meer informatie!