Samen met Margot van Vught en Frank den Ouden van het ETZ hebben we deze week onze eiwitrijke zuivelproducten gepresenteerd aan het zorgpersoneel.
Deze producten, speciaal ontwikkeld voor patiënten die extra eiwitten nodig hebben, zijn het resultaat van intensieve samenwerking tussen Qarczuivel en het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis.
Super fijn om te zien hoe enthousiast de zorgmedewerkers waren over onze producten en de positieve impact die ze kunnen hebben op het herstel van hun patiënten.
De medewerkers kregen ook een goodiebag met een folder van Goede zorg proef je over het belang van eiwitrijke voeding. Hierin staan praktische tips voor zorgverleners om patiënten te ondersteunen bij een eiwitrijk dieet.
Deze samenwerking met het Elisabeth Tweesteden ziekenhuis is een mooi voorbeeld van hoe de agrarische sector en de zorgsector elkaar kunnen versterken. Door korte ketens te stimuleren en lokale producten te gebruiken, dragen we bij aan een duurzamer en gezonder voedselsysteem.
Trots dat we dit samen op hebben gezet!
Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt met hulp van Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: ‘Europa investeert in zijn platteland’ in het kader van het project: “Toegevoegde korte waardeketen eiwitrijke zuivelproducten voor de zorgsector”. In dit project wordt een duurzame, toegevoegde waardeketen ontwikkelt door nieuwe samenwerkingen tussen de zorg- en landbouwsector.