Volg ons

QARC – ook biologisch!

Onze biologische zuivellijn

Per juli 2021 hebben we een biologische lijn met 6 halfvolle kwarkproducten toegevoegd aan ons assortiment! Deze producten zijn ontwikkeld samen met onze klanten, worden gemaakt volgens uniek Qarc-recept maar met volledig biologische ingrediƫnten. De lekkerste biologische boerderijzuivel!

biologische zuivel

Biologische melk

De biologische melk komt van Gijs en Yvonne van Spreeuwel uit Bladel. Yvonne is een nicht van Leonie. In 2017 hebben Gijs en Yvonne de overstap gemaakt naar biologisch boeren. Hun biologische melkveehouderij ligt op ongeveer 500 meter van onze zuivelmakerij. Yvonne en Gijs houden 110 Fleckvieh koeien. Dit is een robuust ras afkomstig uit de Alpen.

De koeien lopen van maart tot november in de weilanden gelegen achter de boerderij. Het jongvee staat in de zomer in natuurgebieden op landgoed De Baest in Oostelbeers.

biologische zuivel

zorgen voor evenwicht..

De koeien, het boerenland inclusief de bodem, het bodemleven, insecten, alle gewassen die ze telen; Gijs en Yvonne willen er zorg voor dragen dat er een goed evenwicht is. Ze zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend en kiezen voor teelten die zowel voor de koeien, de zuivelproducten, de bodem en de biodiversiteit in balans zijn. Ze telen bijvoorbeeld zelf zomergerst, zonnebloemen, luzerne, wintergraan, mais, aardappelen, grasklaver en heel veel kruiden.

biologische zuivel

Meerwaarde halen uit bio melk

Een deel van de biologische melk gaat naar biologische kaasmakerij De Hooiberg van oom Gerhard Meijer. Per juli gaat er dus ook een deel naar Qarczuivel om de lekkerste biologische halfvolle kwark te maken. Zowel de (rauwmelkse) biologische kaas als de verse zuivel vind je in de Farmshop aan de Bredasebaan 23 in Bladel. De biologische zuivel vind je ook in alle Ekoplaza en Marqt vestigingen in Nederland en Biodin vestigingen in Belgiƫ. De lekkerste biologische boerderijzuivel in een duurzaam jasje! De sleeve is namelijk gemaakt van reststromen uit de landbouw.