Smaakvolle zuivel die voldoet aan de richtlijnen

“Goede Zorg Proef Je” is een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg. Het doel van het initiatief is om het voedingsaanbod in ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen gezonder te maken.

Een van de uitgangspunten van Goede Zorg Proef Je is dat het voedingsaanbod moet voldoen aan de Schijf van Vijf. Voor bezoekers gelden er in Goede Zorg Proef Je specifieke richtlijnen voor het gebruik van vet en suiker.
Zo mag een voedingsproduct niet meer dan 1,1 gram verzadigd vet bevatten en moet het product minder dan 6 gram suiker bevatten. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

De richtlijnen voor vet en suiker zijn niet alleen bedoeld voor bezoekers, maar ook voor patiënten en medewerkers. Het is namelijk belangrijk dat iedereen in de zorg gezond kan eten!

Interesse in meer informatie of een proefpakket? Mail dan naar leonie@qarczuivel.nl

Wij hebben deze range zuivelproducten ontwikkeld die binnen de richtlijnen Goede Voeding vallen binnen het project “Toegevoegde waardeketen eiwitrijke zuivelproducten voor de zorgsector”.

In dit project wordt een duurzame, toegevoegde waardeketen ontwikkelt door nieuwe samenwerkingen tussen de zorg- en landbouwsector. Qarczuivel, Melkveebedrijf Ten Vorsel, Stichting Máxima Medisch Centrum en Stichting Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk te werken aan het ontwikkelen, testen en onder de aandacht brengen (bewustwording) van nieuwe, eiwitrijke zuivelproducten voor patiënten. Als gevolg verbetert het verdienvermogen van de primaire producent waardoor er geïnvesteerd kan worden in een duurzame toekomstbestendige landbouw. De ontwikkeling van deze producten is mede mogelijk gemaakt met hulp van Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: ‘Europa investeert in zijn platteland’.