Volg ons

…wat maakt onze QARC toetjes zo bijzonder?

We hebben jullie deze maand in 11 winkels onze toetjes laten proeven, en meer verteld over ons product en onze boerderij. Voor de mensen die we niet gesproken hebben, hieronder in het kort waarom onze toetjes zo bijzonder zijn!

Ons product start natuurlijk bij onze 70 melkkoeien. Deze worden iedere dag twee keer gemolken door boer Wim. Hij zorgt er ook voor dat de koeien overdag de wei in kunnen en ze voer krijgen dat vrij is van genetisch gemodificeerde bestanddelen. De maïs en het hooi worden ook door hem verbouwd op zijn weides.

Tijdens het melken tappen we de benodigde hoeveelheid melk af en deze gaat daarna direct (en dus nog warm) de ketel in. De melk is dus vers en puur, er wordt niets uitgehaald of bij gestopt. We pasteuriseren de melk en door het toevoegen van zuursel (cultuur) wordt de melk kwark of yoghurt.

Onze kwark mengen we met puur fruit en een beetje suiker. Als we geen suiker toevoegen hebben we ondervonden dat mensen het toetje vaak te zuur vinden. De koekbodem wordt iedere week door een lokale bakker uit Bladel speciaal voor ons gemaakt. De bodem wordt gemaakt met echte roomboter in plaats van plantaardige vetten (palmolie e.d.), voor de beste smaak.

Doordat we ons yoghurt-proces goed onder controle hebben, hoeven we geen room of magere melkpoeder toe te voegen om een stevige en dikke yoghurt te krijgen. Een heerlijke schepyoghurt dus, gemaakt van enkel melk en yoghurtcultuur!

Daarom denken we dat wij een onderscheidend en eerlijk toetje maken. Onze ingrediëntenlijst is kort omdat we geen conserveringsmiddelen, aroma’s en kunstmatige toevoegingen gebruiken. Dit geeft een puur product met een volle, echte smaak!

Leonie

ztrdg